Digital storytellers: gangmakers van de samenleving of digitale gebakken lucht?

Openingscollege van het postgraduaat Digital Storytelling bij KASK School of Arts


Verrassend of voorspelbaar? Zijn digital storytellers de innovators en sterkhouders van de samenleving of draaien ze naar de digitale wind?
De creatieve verhalen van de toekomst zijn digitaal en worden online verteld door een nieuwe generatie digitale kunstenaars, muzikanten, opiniemakers en designers. Online een connectie zoeken met mensen, hun omgeving, hun ideeën en hun opinies: dat is het doel van deze digital storytellers of influencers. Ze werken hun verhalen uit in blogs, vlogs, podcasts, snaps en instastories en kunnen daarmee miljoenen mensen bereiken op sociale media. Ze zijn de iconen van de nieuwe tijd.  

Of niet? Gebruiken ze hun online bekendheid en invloed vooral om verhalen te vertellen van merken die hen daar goed voor betalen? Kunnen die verhalen de maatschappij versterken of draaien hun vlogs toch vooral om hun eigen navel? Is influencer marketing de toekomst van samenwerkingen tussen kunst en commercie of gewoon gebakken lucht?

Bij de start van het gloednieuwe postgraduaat digital storytelling van KASK School of Arts en Chase Academy. zetten we verschillende visies, voorbeelden en meningen op een rijtje.

Wim De Temmerman (KASK School of Arts) duidt waarom een opleiding digital storytelling een plaats krijgt binnen de muren van de Gentse School of Arts.
David Slosse (stad Gent) bouwt aan een netwerk van Gentse Raconteurs en legt uit hoe (digitale) verhalen leiden tot burgerparticipatie.
Tim Thomaes (The Kube) bouwt aan een ecosysteem van digital influencers die samenwerken met merken om beide partijen steviger in de markt te zetten.
Johannes De Bruycker (The Caravan’s Journal) bouwt wereldwijd aan een lerend netwerk van digital storytellers met als doel empathie en wederzijds begrip te creëren.

Laat weten of je komt via Facebook of volg alle thuis via de livestream.

Locatie: Cirque anatomisch auditorium, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent
Datum: September 26th 2016
Deuren: 19h00

26/09/2016 19:00

# #


DEEL DIT EVENT

BACK TO OVERVIEW
 
Menu