"Schermen met cultuur" blikt vooruit naar de opening van De Krook in maart 2017. De Krook wordt een plek midden in Gent waar media, kunst en cultuur centraal staan. Naast de huisvesting van de nieuwe stadsbibliotheek (als "bibliotheek van de toekomst") wordt het een kenniscentrum voor innoverend onderzoek, ondernemerschap, reflectie op digitale ontwikkelingen en voor culturele, artistieke en educatieve activiteiten.

De opening van De Krook biedt een ideale gelegenheid om na te denken over de toekomst van kunst en cultuur in een digitale wereld.

Tijdens het symposium worden er antwoorden gezocht op de vraag naar de rol die kunst vandaag kan hebben. Hoe verandert het lezen, het kijken, het luisteren? Hoe veranderen onze gesprekken over kunst en cultuur? Welke nieuwe genres ontstaan er door media-evoluties en wat impliceert dit voor cultuur en educatie vandaag en morgen?

Sprekers zijn o.a.: Donald Hyslop (urbanist en hoofd van Regeneration and Community Partnerships voor de Tate Galleries, UK), Lieven Bertels (Festival Directeur van het Sydney Festival, AUS), Gert Biesta (professor Onderwijskunde aan de Brunel University London, UK). Ontdek het volledige programma hier

Tickets: €25 per dag of €40 voor beide dagen, registreren is noodzakelijk
Locatie: VK concerts, Schoolstraat 76, 1080 Brussel
Datum: 19 en 20 september 2016
Doors: 9u30

19/09/2016 9:30

# #symposium #kunst #cultuur #digitaal


DEEL DIT EVENT

BACK TO OVERVIEW
 
Menu