Vaak wordt muziek bijna achteloos toegevoegd aan een radiostuk. Een beetje muziek om de boel wat op te leuken. In de workshop sonorisatie (of bruitage) kijken we naar de andere - en meer creatieve -manieren om je werk auditief tot leven te wekken. Dit kan zowel door het manipuleren van stemmen (via gratis software) als door het toevoegen van extra, zelf opgenomen, geluid.

De workshop sonorisatie wil je uitdagen om meer en dieper na te denken over de (ondersteunende) geluidsband van je werk én reikt je meteen enkele gebruiksvriendelijke tools aan. Theoretische geleuter wordt bewust vervangen door concrete tips.

Basiskennis van een montageprogramma (Audacity, Reaper, Logic, Samplitude,…) is vereist. De aangereikte tools zijn algemeen bruikbaar, het maakt dus niks uit welk programma je voorkeur geniet. Bij voorkeur breng je je eigen laptop mee met daarop een audiomontageprogramma geïnstalleerd.

De workshop wordt begeleid door radio- en documentairemaker Lucas Derycke. In 2012 won hij de NTR Radioprijs, een award voor jonge, beloftevolle radiomakers uit België en Nederland. In 2014 won hij de Prix Spéciale Découverte op het Franstalige radiofestival Monophonic.Door wie
Lucas Derycke (winnaar NTR-radioprijs, Prix spéciale décourverte)

Prijs
30 euro

Datum
Donderdag 20 november 2014
19u-22u

Locatie
Gent, REC. Radiocentrum

Voor wie
Wie al audio kan monteren en montages naar een nieuw niveau wil tillen

Inschrijven kan hier

 


DEEL DIT EVENT

BACK TO OVERVIEW
 
Menu