Een videoclip maken met alleen een smartphone? Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet! In deze workshop gaat de beroemdste Belgische viner Yves Das de uitdaging aan met jullie en een vette track van het Gentse Crossbeat.

Eerst gaan we over de essentials van goede en creatieve video die passen bij de muziek. Van do's en don'ts over een wijs concept tot de verschillende stappen die nodig zijn om een goed eindresultaat te krijgen: een volwaardige videoclip

Daarna vernauwen we naar de context van de smartphone: welke beperkingen heeft het toestel, hoe kan je die omzeilen en hoe pas je je concept aan?  Welke videoclips hebben bands en producers de afgelopen jaren gemaakt met enkel een smartphone?

In het grootste deel van de workshop gaan we in groep aan de slag! Je gebruikt enkele smartphone accessoires (stabilizers, dolly, lensjes, lampjes,...) en je eigen telefoon, en we filmen een scene, kiezen wijze video effecten en bekijken het eindresultaat in groep.

Ook als je geen smartphone hebt, kan je aan deze workshop deelnemen. Dankzij de steun van Samsung kunnen we namelijk aan de slag met hun nieuwe smartphone!

Locatie
Gent: REC. Radiocentrum

Voor wie 
Mediamakers met interesse in muziek, meer specifiek in het maken van een videoclip met beperkte middelen en weinig mensen

Begeleider
Yves Das, Belgische Vine-artist

Prijs
€60

Inschrijven kan hier


DEEL DIT EVENT

BACK TO OVERVIEW
 
Menu