Bloggers kunnen steeds vaker leven van de projecten die ze in veel gevallen enkel uit passie gestart zijn. Hoe ze dat doen en welk traject ze daarvoor afgelegd hebben kom je te weten op onze derde Meet ‘n Connect op 14 oktober in Corda Auditorium in Hasselt.

Kijk hier voor een gedetailleerde routebeschrijving.

19u30: ontvangst
20u00: eerste spreker 
21u15: netwerkmoment met een drankje

Inschrijven kan hier en is gratis maar de plaatsen zijn beperkt dus wacht niet te lang.

Onze gasten zijn:

HumanHuman
HumanHuman is een community van muziekblogs en enthousiastelingen en verzamelt de nieuwste muziek nog voor ze opgepikt wordt door het grote publiek. Alt-J is bijvoorbeeld 3,5 jaar geleden daar voor het eerst ontdekt. De Amerikaan Lyor Cohen (onder andere CEO van 300 Entertainment en ex-CEO Warner Music) investeerde in het project van Senne Van Den Bogaert dat ontstond als hobby uit passie voor de muziek. Nu kan hij full time CEO van HumanHuman op zijn naamkaartje zetten.

Frederik De Backer
Muzikant, schrijver, blogger en de kat van De Morgen die alle grote zomerfestivals bezocht. Voor dat laatste project schreef Frederik deze zomer zijn ervaring neer voor De Morgen. Daarnaast heeft hij zijn antiradio project waarin hij op bezoek gaat bij muzikanten om naar hun verhaal te luisteren en te publiceren als podcast en als wekelijkse column in De Morgen. Vorig jaar verscheen zijn eerste boek ‘Wilmots. Tot de laatste minuut’ bij De Bezige Bij Antwerpen. Sinds kort is hij ook de T3 voor het Play Sport-programma Fanatico.

Influo
Influo is een communicatieplatform dat de juiste content tot bij de juiste mensen brengt en bloggers in contact brengt met merken en agencies en omgekeerd. Het project zit nog in betafase maar zal snel beschikbaar gemaakt worden voor bloggers, adverteerders en merken. Dit splinternieuw platform zou wel eens het laatste opstapje kunnen zijn van hobby- naar pro-blogger en is uiteraard uiterst geschikt voor de gevorderde blogger. De details komen we te weten op 14 oktober.

Classe Touriste
Reisjournaliste Debbie Pappyn en fotograaf David De Vleeschouwer richtten in 2008 samen deze blog op om te dienen als portfolio van de mooie en dikwijls afgelegen plaatsen die ze bezoeken. Debbie schrijft onder andere voor De Morgen, De Tijd en Monocle. David is freelance fotograaf en reist al fotograferend de wereld rond. In 2014 legden ze 78.803,67km af, bezochten ze 21 landen en sliepen ze in 75 verschillende hotels. Ze weten dus één en ander van reizen.

Hun website Classe Touriste won zilver in de categorie ‘persoonlijke website’ op de Lovie Awards in Londen. In 2013 toonde Apple op hun ‘keynote presentation’ hun website en in 2014 werden ze door Fathom getipt als één van de beste reisblogs ‘to watch’. Ook in 2014 publiceerden ze een boek ‘Remote Places to Stay’, uitgegeven in het Nederlands, Engels, Duits (door National Geographic) en Italiaans (door Rizzoli).

Georganiseerd in samenwerking met MediaNet Vlaanderen, OpenVRT, SMartUGent en Chase.


DEEL DIT EVENT

BACK TO OVERVIEW
 
Menu